måndag 25 oktober 2010

Favoritsysselsättningar

Lilla mirakelparveln har en massa favoritsaker. Jag tänkte skriva om några av dem här.

  • Teletubbies. Han kan sitta lugn i knät nästan hur länge som helst och bara titta, skratta och rysa av förtjusning. Sen blir han trött. Gnuggar sig i ögonen och vill bli lagd i sin säng. Efter en Teletubbiesomgång somnar han för det mesta väldigt gott.

  • Dörrar. Han älskar att öppna och stänga dörrar, smälla i dem och putta skjutdörrar fram och tillbaka. Han är imponerande skitduktig på att inte klämma sina små, supersöta fingrar.

  • Bollar. Han har fem stycken, och oftast vill han leka med allihop på en gång. Han rullar dem så att de krockar och skrattar hejdlöst åt detta. Han blir väldigt arg när de rullar in under något, och lägger sig då som en platt groda på golvet och stirrar på det frustrerande objektet tills någon kommer och tar fram det.

  • Bilar. Både stora och små, leksaksbilar och riktiga bilar. Brrrrrrr säger han förtjust. När vi är ute kan han ägna massor av tid åt att springa vid sidan av mammas bil och peka på den ena detaljen efter den andra. Blinkers, Toyotalogga, nyckelhål, baklykta, framlykta, registreringsskylt. Om och om igen. Små bilar inomhus skjutsar han ibland in under trappgrinden så de dunsar nerför trappan till källaren där de stora killarna bor när de är här. Då får man ju en anledning att komma ner dit, och har han riktig tur får han sedan alldeles själv klättra uppför alla trappstegen.

  • Gå ut. Det är nästan det roligaste som finns att vara utomhus. När behovet blir tillräckligt stort kommer han dragandes från hallen med en av sina skor, eller en av mammas. Det är väldigt svårt att avleda honom om det nu är så att det inte alls är lämpligt att gå ut. Men för det mesta är det lämpligt och vi är mycket ute i trädgården, på lekplatserna i närheten, på promenad med vagnen eller på cykeltur.

  • Dammsugaren. Och det är sån tur att han älskar den eftersom han är en mästare på att smula. Det är de stora killarna också. Och i ärlighetens namn är både jag och Frk A ganska duktiga på det själva, så dammsugaren är en vän för oss alla.

  • Fjärrkontroller. Helst de som verkligen fungerar. De gamla avlagda som vi har gett honom att leka med är inte alls lika spännande.

  • Burkar med lock. Jisses vad det är kul att ta av och lägga på lock. Varför finns det inte ett arbete som heter lockhanterare?

  • Torkställningar. När man springer in under dem så får man handdukar och lakan i ansiktet, och det säger ju sig självt att det är hur mysigt som helst!

  • Fåglar. Konstiga djur som hoppar på gatan eller flyger högt, högt upp i luften.

Ja, listan kunde göras mycket längre. Det blir den kanske en annan dag.

4 kommentarer:

H sa...

Vad roligt att du börjat blogga igen, har "saknat dig". Ska bli roligt att läsa om vad du och M har för er!

Kram

H sa...

Var från Dalton!

Tudorienne sa...

Gosiga killen!

Finessan sa...

Vad kul att höra från dig igen! Fantastiskt att vi har så stora mirakelbebisar. :) Min går mot 2,5 år och jag förundras varje dag.