måndag 22 november 2010

Långbänksrekrytering

Det finns många skillnader mellan Danmark och Sverige. Faktiskt fler än man omedelbart kan tro.
En skillnad gäller rekryteringsförfarande när man ska anställa nya medarbetare. I Sverige kan det dröja en evighet efter sista ansökningsdag innan man hör något som helst. Och det gäller oavsett om man blir kallad till intervju eller ej. Att skicka bekräftelse på mottagen ansökan är det nästan ingen som gör. Har bara varit med om det hos dem som har ett automatiskt svarsmail som bekräftar att mailet gått fram.
I Danmark har jag fått bekräftelse på mottagen ansökan snart efter att jag skickat den. Här har man redan i annonsen angivit på vilka dagar anställningsintervjuerna ska hållas, och därmed angivit när man senast kommer att höra något om man blir kallad.
Stor skillnad.
På fredag ska jag på intervju här i Köpenhamn. Är egentligen mer intresserad av ett jobb i Malmö där ansökningstiden gick ut igår, men de har ingen aning om när de ska hålla intervjuer. Det blir "så småningom" när "alla har tid", och när de "har hunnit läsa igenom ansökningarna", för de vet de heller inte helt ännu "när de ska få tid med".
Frustrerande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Danmarks förfarande verkar ju klart mycket bättre, både för de sökande och för företagen.

Hoppas att Sverige kan lära av dem.

Lycka till med sökandet